VaLePalle mestaruus puhtaalla ottelusarjalla

VaLePan johtaessa finaalisarjaa 3-0 monet odottivat mestaruuden ratkeavan helposti, kun joukkue pääsi ottelemaan kotiyleisön edessä. Neljännestä pelistä tuli kotijoukkueelle hankala. Hurrikaani tuli peliin vahvasti ja ennakkoluulottomasti. Matti Oivanen oli saatu parsittua pelikuntoon ja hän vahvisti selkeästi Hurrikaanin miehistöä sekä fyysisesti että henkisesti. Toisaalta pukkipaidoilla oli ylimääräisiä paineita mestaruuden ollessa katkolla. Vexve Areenalla nähtiin tasokas ja jännittävä finaalitaisto, jossa kumpikin joukkue pisti kaikkensa likoon.

VaLePa nousi neljännessä finaalissa voittoon oltuaan jo tappiolla kotikentällään 1-2. Loppunumerot olivat 3-2 (22-25, 25-21, 22-25, 25-22, 15-12)

4. finaalin aloituskokoonpanot
VaLePa: Esko, Sivula, Kunnari, Jokinen, Carmody, Guymer, Korhonen (L)
Hurrikaani: Peacock, Mi.Oivanen, Smith, Kouki, Ma.Oivanen, Kutinlahti, Mäntylä (L)

Hurrikaani hallitsi ensimmäistä erää alusta alkaen ja meni heti 5-1 johtoon. Hurrikaanin johto piti, vaikka VaLePa pääsi Urpo Sivulan vahvoilla syötöillä ja Tommy Carmodyn torjunnalla ja hyökkäyksellä jo lähelle 22-23. Hurrikaani otti ratkaisevat pisteet Eemeli Koukin ja Matti Oivasen torjunnoilla. VaLePan vastaanotto oli vaikeuksissa ottelun alussa, ensimmäisen erän vastaanottoprosentti 26. Hurrikaanin erävoiton vahvimmat takuumiehet olivat Luke Smith 6/+5, tappoprosentti 71 ja Eemeli Kouki 4/+4, tappo 80%. Myös Mikko Oivanen säesti hyvin 4/+3. Hurrikaani erävoittoon 25-22.

Toisessa erässä kotijoukkueen vastaanottovaikeudet jatkuivat. Toki merkityksensä oli Hurrikaanin vahvalla syötöllä, peräti 4 ässää eikä yhtään virhettä. Luke Smith mursi harmillisesti sormensa torjuessaan Urpo Sivulan iskua tilanteessa 15-13. Sen jälkeen VaLePa eteni jo selkeään 22-16 johtoon. Erä päättyi VaLePan kahteen peräkkäiseen pisteeseen, Olli Kunnarin peipillä ja Sivulan iskulla. Erä VaLePalle 25-21.

Hurrikaani ei luovuttanut, vaikka pukkipaidat johtivat jo 14-10. Hurrikaani nousi tasoihin 20-20 ja erän loppussa Hurrikaani sai pisteen viidesti peräkkäin: Karri Kutinlahden ja Tomi Mutkan torjunnoilla, Jacob Guymerin hyökkäysvirheellä, Kutinlahti päätti vastapallon ja erän lopetti Mikko Oivasen iskulyönti. Erä Hurrikaanille 25-22

Neljättä erää kotijoukkue johti alusta alkaen, vaikka Hurrikaani kiri loppuerässä. Lopulta VaLePan erän päätti Kunnari kovalla kutospaikan hyökkäyksellä. Tässä erässä VaLePan laiturit onnistuivat erinomaisesti: Sivula 5/+4, 62%, Jokinen 5/+3, 71% sekä Kunnari 7/+5, 60%. Hyökkäyspeliä pohjusti Jarmo Korhosen vastaanotto 69%:n tarkkuudella. Hurrikaanin Mutka onnistui myös hyvin 4/+4, 80%. VaLePa erävoittoon 25-22.

Ratkaisevaan viidenteen erään VaLePa tuli päättäväisesti. Mikko Esko ruokki toistuvasti tulikuumaa Sivulaa, joka kiitti vastuusta ja teki 15 pisteen erään peräti 8/+7 pistettä. Esko nappasi 2 torjuntatapistettä. VaLePa johti parhaimmillaan 12-7, mutta Hurrikaani nousi mukaan taisteluun otteluvoitosta. Harrison Peacokin syöttövuorolla Hurrikaani nousi jo 13-11 tilanteeseen. VaLePan onneksi Peacokin seuraava syöttö valahti pitkäksi ja lopulta Urpo Sivulan päästi kotiyleisön piinasta, 15-12, ja juhla oli valmis alkamaan.

VaLePan voiton takeena oli kokenut kolmikko Sivula, Kunnari ja Esko. Tommy Carmody säesti hyvin ja Timo Jokinen oli vahva hyökkäyspelissä. Hurrikaanin Eemeli Kouki on päässyt ilahduttavaan maajoukkuekuntoon. Vaihdosta tullut Tomi Mutka vastaanotti hyvin ja hyökkäsi tehokkaasti. Myös Jesse Mäntylä voi olla peliinsä tyytyväinen.

Valmentajien kommentit

Lauri Rantanen, Hurrikaani
VaLePa liian hyvä, ei selittelyä, 4-0 kertoo joukkueiden erosta, VaLePan perustaso liian kova Hurrikaanille. Luke Smith sairaalassa, ei vielä tarkempaa tietoa.

Sami Kurttila, VaLePa
Hyvät fiilikset, tosi iloinen joukkueen puolesta. VaLePa on kaivanut nöyryyden kauden aikana. Onnellisuus siitä että saa pelata ja valmentaa tällaisessa joukkueessa. Peli tänään ei päästänyt VaLePaa helpolla, osittain jäkittämistä. Kaksi parasta joukketta taisteli tänään.