Upi ja yleisö VaLePan finaalipaikan takuumiehinä

Vexve Areenalla elettiin lauantai-iltana jännittäviä hetkiä. Välieräsarja oli katkolla pukkipaidoille, koska joukkue oli voittanut kolme edellistä kamppailua. Pakkovoitto on aina sananmukaisesti pakkopullaa. Sampo tuli peliin rennosti, vastaanotto toimi erinomaisesti ja passarit käyttivät keskihyökkäyksiä enemmän kuin aikaisemmin. Eetu Häyrinen paransi hakkuripeliään ja Andrus Raadik on tasaisen varma suorittaja. VaLePa joutui tosissaan taistelemaan voitosta. VaLePa näytti vahvuutensa eikä hätkähtänyt missään vaiheessa. Voitto VaLePalle 3-1 (21-25, 25-19, 25-18, 25-19).

Kotiyleisö, 931 katsojaa, ylsi selkeästi kauden parhaaseen suoritukseensa. Hienosti oli kaivettu jo valepavaatetta ylle. Hyvää treeniä finaaleita varten. Vexve Areenalle tehtävillä muutoksilla VaLePa saa pelata kaikki finaalipelinsä Sastamalassa. Ottelusarja Hurrikaania vastaan alkaa 16.4. Loimaalla ja heti seuraavana päivänä maanantaina 17.4. jatketaan Vexve Areenalla.

Aloituskokoonpanot
VaLePa: Esko, Guymer, Vesanen, Kunnari, Mäkinen, Sivula ja Korhonen
Sampo: Penttinen, Pitkänen, Kaatrasalo, Heiskanen, Raadik, Häyrinen ja Mutka

Ensimmäisessä erässä VaLePan vastaanotto (33%, 4 vastaanottovirhettä) oli vaikeuksissa Sampon pahojen leijojen kanssa. Erityisesti keskimiehet Panu Pitkänen ja Aleksi Kaatrasalo sekä vaihdosta syöttämään tullut Mikko Väliaho tekivät kotijoukkueen vastaanoton hankalaksi. Sampo johti enimmillään 23-17. Olli Kunnarin syöttövuorolla ja Jacob Guymerin tehokkaalla verkkotyöskentelyllä VaLePa nousi vielä kahden pisteen päähän 21-23. Erä päättyi Eetu Häyrisen ässäsyöttöön 25-21 Sampolle.

Toisessa erässä kotijoukkueen vastaanottovaikeudet jatkuivat. Kentälle tullut Timo Jokinen toi laajuutta hyökkäämiseen. Urpo Sivula oli kuitenkin erän ratkaisija 10/+8. Loistavan hyökkäyspelin kruunasi kaksi ässää.

Pitkän erätauon jälkeen VaLePa rallatteli selkeään erävoittoon. Kahdessa ensimmäisessä erässä loistaneet Häyrinen ja Kaatrasalo jäivät heikoille tehoille.

Kolmannen erän aikana joku jo katsomosta toivotteli Sampolle hyvää kesälomaa. Savolaiset olivat neljännessä erässä vahvasti eri mieltä. Kaatrasalon syöttäessä Sampo eteni Häyrisen ja Raadikin hyökkäyksillä jo 5-1 johtoon. Sami Kurttila joutui jo varhaisessa vaiheessa ottamaan aikalisän. VaLePa kuitenkin osoitti henkisen vahvuutensa ja kiri pikku hiljaa eron kiinni. Ratkaisuvaiheessa keskimiehet ottivat ison roolin. 15-14 tilanteessa kentälle tullut Tommy Carmody torjui heti Raadikin tylysti ja heti perään Guymer syötti kaksi ässää. Sampon pyristelyistä huolimatta VaLePa eteni vakuuttavasti otteluvoittoon ja finaaliin.

Otteluisäntä Sastamalan kaupunki palkitsi Mikko Eskon kotijoukkueen parhaana. Esko järjesti Sivulalle muutaman kerran maukkaan iskupaikan tyhjälle verkolle, Upi kiitti ja taraflex valitti. Sivulaa ei haitannut, vaikka torjujia oli joskus kolmekin, tulosta tuli. Kokonaisuudessaan Sivula on pelannut huiman välieräsarjan, kaikki pelit hurjilla tehoilla ja vähillä virheillä. Tänään 27/+19.

Sampon hyökkäyksien päättäjinä tehokkaimmat olivat Aleksi Kaatrasalo, Eetu Häyrinen ja Andrus Raadik. Hyvän hyökkäyspelin teki mahdolliseksi loistavasti pelannut libero Aleksi Mutka. Hänen vastaanottotarkkuutensa oli peräti 70% ja lisäksi Mutka otti monia puolustuksia.

Sami Kurttila, VaLePan päävalmentaja

Sampo tuli hyvällä syötöllä, tämän maan paras hyppyleija porukka. Kahdella miehellä jouduimme nostamaan. Jossain kohtaa meinasi lähteä laukalle mutta onneksi maltti riitti. Neljännen erän aikalisillä koitin vain rauhoitella porukkaa. Tänään oli vatsatautia liikkeellä mikä oli oma haasteensa. Puolessa välissä tulevaa viikkoa aletaan valmistelemaan joukkuetta tulevaan Hurrikaani sarjaan. Nautitaan matkasta, keskitytään hetkeen!

Jukka Tuovinen, Sampon päävalmentaja

Onnittelut VaLePalle. Enemmän taisteltiin erävoitoista kuin ottelun voitosta. Tänään saatiin hyvä lataus, kaikki jätettiin kentälle, mutta VaLePaa vastaan se ei riittänyt. VaLePa on kovassa tikissä, paljon paremmassa kuin runkosarjassa. VaLePa loi koko ottelusarjassa kovan paineen meille ja murskasi meidän vastaanotto-hyökkäys pelin. Pari päivää tarvitaan happea mutta pronssimitalit kiinnostaa.

Sunnuntaina pelataan D-tyttöjen finaaliturnaus Vexve Areenalla alkaen klo 10. Sunnuntaina aloitetaan puolivälierillä. Tule kannustamaan VaLePan tyttöjä.