Finaalitunnelma katossa – VaLePa laittoi ottelusarjan katkolle

Hurrikaani Loimaa – VaLePa 1-3 (21-25, 18-25, 25-18, 16-25)

VaLePa ja Hurrikaani pelasivat uskomattoman hienon, tasokkaan ja intensiivisen finaalin. Molemmat joukkueet laittoivat kaiken likoon ja jälki oli sen näköistä. Loimaan liikuntahalli oli tupaten täynnä porukkaa ja ääntä ja tunnelmaa riitti. Matti Oivanen ei ollut vielä pelikuntoinen, mutta muuten joukkueet olivat hyvinkin elinvoimaisia.

Aloituskokoonpanot:
VaLePa: Esko, Kunnari, Guymer, Sivula, Jokinen, Carmody ja Korhonen
Hurrikaani: Peacock, Smith, Koppanen, Mi Oivanen, Kouki, Kutinlahti, Mäntylä

Pelin ensimmäinen pallo antoi jo osviittaa siitä, mitä oli luvassa. Pitkä pallo, jossa puolustettiin usean kerran ja lopulta Sivula päätti Hurrikaanin käsistä. Pallo toisensa jälkeen nähtiin kovia ja taidokkaita hyökkäyksiä. Mikko Esko ruokki tasaisesti hyökkääjiä, kun taas Harrison Peacock passasi 4-paikalle Koukille ja Smithille. VaLePa karkasi Carmodyn syötöllä tilanteessa 13-13 ja teki neljä peräkkäistä pistettä. Kouki oli kuitenkin toista mieltä. Kaksi hyökkäyspistettä ja torjunta ja tilanne oli tasan. Erän sankari Carmody ratkoi erän kahdella hyökkäyksellä ja kahdella torjunnalla.

Toinen erä oli VaLePan vahvaa peliä. Joukkueet tuntevat toisensa jo hyvin ja molempien joukkuiden hakkurit olivat tarkasti vartioituja. Hakkurit jäivätkin erässä miinukselle. Erän ratkaisu käytiinkin laitureiden ja keskitorjujien tehoilla. Timo Jokisen upeat suoritukset erän puolivälissä veivät VaLePan johtoon 16-11. VaLePa puolusti upeasti ja tappoi tehokkaasti jatkopalloja. Guymerin torjunta ja Carmodyn ässä toivat turvallisen johdon, jonka myötä erä Sastamalalaisille.

Pitkän tauon jälkee Hurrikaani tuli takaisin todella kovalla syötöllä. VaLePan hyökkäys pysyi kohtuullisen kovana, mutta 5 vastaanottovirhettä oli liikaa yhteen erään. Hurrikaanin Eemeli Kouki pelasi unelmiensa peliä tehden tehot 9+7. Peetu Mäkinen tuli vahvistamaan vastaanottoa ja hyökkäystä kovin tehoin, mutta liian myöhään. Erä Hurrikaanille.

VaLePa kaivoi neljänteen erään hillittömän raivon ja peli-ilmeen. Hieman pimennossa ollut Sivula teki heti alkuun 3 pistettä ja hetken päästä syöttö 2 ässää. Tilanne VaLePalle jo 9-3. Erä ratkesi viimeistään Maestro Eskon syöttövuorolla kun Olli Kunnari täräytti 4 jatkopalloa kenttään ja Sivulankin yhden. Erä VaLePalle jo 18-6. Peli oli käytännössä selvä, vaikka VaLePa sortuikin lopussa virheisiin. Peli loppui huikean pelin pelanneen Eskon ässään.

Illan tehokkaimmat: VaLePa: Kunnari 18+14(0 hyökkäysvirhettä), Sivula 19+8. Hurrikaani Kouki 26+18, Smith 16+9

Ottelusarja on katkolla sunnuntaina Vexve areenalla klo 13 alkaen. Kaikki kannustamaan VaLePa mestaruuteen!