Tiikerit ansaittuun mestaruuteen

Tiikereillä oli kaikki valmiina tänään Kokkolassa mahdollisia mestaruusjuhlia varten; ruusut ämpärissä, mitalit ojossa, pytty kiillotettuna, kulmahousut tanassa, kauluspaita silitettynä, kuohuviini kylmässä… VaLePalla olisi iskun paikka horjuttaa ylivoimaista kotijoukkuetta kolmannessa finaalipelissä.

Ensimmäisessä erässä pukkipaitojen vastaanotto jäi irti. Tiikreiden torjunta ja puolustuspelaaminen on niin laadukasta, että isojen pallojen tappaminen Tiikereiden tasoista joukkuetta vastaan on tosi vaikeata. Parhaiten tässä onnistuivat Jesus Chourio ja Elviss Krastins. Erä Tiikereille 25-22.

Toisessa erässä Urpo Sivula tuli hakkuriksi Jesus Chourion tilalle tuomaan joukkueeseen energiaa ja tasaisuutta. Vastaanoton parantuessa Mikko Esko pelasi enemmän keskihyökkäyksiä. VaLePa yritti painostaa painavilla aloitussyötöillä, mutta virheiden määrä kasvoi. VaLePan kolme perättäistä aloitussyöttövirhettä ennen erän puoliväliä söi vieraiden pelihuumoria. Eniten vaikeuksia oli Levchenkolla, jonka viidestä ensimmäisestä syötöstä neljä epäonnistui. Erän ratkaisijaksi nousi Olli-Pekka Ojansivu. Hän teki loppuvaiheissa kolme peräkkäistä pistettä, joista kaksi ensimmäistä ässäsyötöillä. Erä päättyi Sivulan verkkohyökkäykseen 25-21.

Kahden ensimmäisen erän tappiosta huolimatta VaLePa pääsi pikkuhiljaa paremmin peliin mukaan. Kolmannessa erässä VaLePa eteni 10-7 johtoon ja kiskaisi uudestaan 14-14 tilanteesta 17-14 johtoon. Urpo Sivula pääsi vähitellen paremmin mukaan peliin ja onnistui tärkeissä palloissa. Erän puolivälissä Tiilikainen otti Ojansivun vaihtoon ja Antti Ropponen tuli hakkuriksi. Elviss Krastins pelasi edelleen vahvasti ja rohkeasti. Hän päätti erän VaLePalle 25-23. Olli Kunnari aloitti ottelun vaisusti. Otteista pelikentällä saattoi päätellä, että joku fyysinen vaiva estää täysipainoisen pelaamisen. Tästä huolimatta Kunnari paransi huimasti pelaamistaan ja edesauttoi väkevästi VaLePan nousua erävoittoon.

Neljännen erän alussa VaLePan kannattajien leirissä odotettiin pelin jatkuvan samaan tahtiin. Toisin kävi, Tiikerit napsi VaLePan hyökkäykset kiinni yksi toisensa jälkeen. Tiikerit johti parhaimmillaan 13-4 ja tiikerileirissä alettiin jo mielikuvissa poksautella kuohuviinipulloja. Vähän kerrassaan VaLePa kavensi eron tilanteeksi 18-13, kunnes syöttämään asteli Antti Esko. Hän syötti painavilla aloituksilla Herreran pois hyökkäyksestä ja VaLePa pystyi torjumaan, vaimentamaan tai puolustamaan tiikerihyökkäykset. Yht’äkkiä murskaerässä oltiinkin tilanteessa 18-17! Pisteen erolla edettiin kalkkiviivoille, mutta sitten VaLePa teki harmillisesti 4 peräkkäistä omaa virhettä ja erä Tiikereille 25-21. Hienoa taistelua VaLePalta, mutta ehdottomasti parempi joukkue voitti. Kokkolan Tiikerit voitti ansaitusti Suomen mestaruuden, kunnioittavat onnisttelut.

Kokkolan Tiikerit – VaLePa Sastamala 3-1 ( 25-22, 25-21, 23-25, 25-21)

Olli Kunnari nousi VaLePan parhaaksi pistemieheksi ja Kunnarin ansiosta VaLePa nousi taistelemaan jopa otteluvoitosta. Hänen rinnallaan Krastins kamppaili miehekkäästi. Levchenko oli erinomainen verkolla, aloitussyötöissä tuli liikaa virheitä. Eduard Venskillä oli vaikeuksia verkolla, ei yhtään torjuntaa, mutta paljon verkkovirheitä. Jarmo Korhonen vastaanotti erinomaisesti ja Mikko Esko piti hyökkäyspelin monipuolisena.

Tiikereiden paras oli koko finaalisarjan ajan otteitaan parantanut Olli-Pekka Ojansivu.

Hopea ei ole häpeä. VaLePa on pelannut hienon kauden. Monenmoista loukkaantumista ja vaivaa on ollut matkan varrella. Todella hienosti joukkue pystyi kokoamaan rivinsä viimeiseen kamppailuun. Kiitos kaikille katsojille, faniporukalle, talkoolaisille ja tukijoille. Ennen kaikkea kiitos JOUKKUEELLE. Olette tarjonneet jälleen meille unohtumattomia elämyksiä ja muistoja – EI OO MUA, ON VAAN ME!

VaLePa tiedotus/ Mauri