VaLePalle puuttuva lenkki Ukrainasta

Andrei Levchenko keskiverkon haltijaksi

VaLePan viime kauden toinen keskimies Matthew Pollcok ilmoitti kesäkuussa lopullisen päätöksensä, että hän ei jatka VaLePassa eikä Suomessa. Saimmekin myöhemmin kesällä kuulla, että Matthewin ura jatkuu Sveitsissä Volley Näfelsin riveissä. Siitä hetkestä käynnistyi uuden pelurin etsintä.

Keskimiesehdokkaita oli hyvin tarjolla. Kesän aikana päävalmentaja Ugis Krastins on katsonut todella paljon ehdokkaiden otteita videoilta ja soitellut heidän valmentajilleen. Seulonnan jälkeen muukin seuran väki on saanut seurata kärkiehdokkaita. Lopulta katseet kääntyivät toistamiseen Ukrainaan. Andrei Levchenko on 30-vuotias 204 cm pitkä kokenut keskimies. Hän on pelannut Venäjän Superliigaa usean vuoden ajan ja vuoden pro A.ta Ranskassa. Hän on osallistunut eritasoisiin Eurocupeihin kahdeksalla kaudella, joten hän tuo vankkaa osaamista myös VaLePan kansainvälisiin peleihin.

Ugis Krastins oppi tuntemaan Levchenkon hänen Latvian kaudeltaan. – Andrei on monipuolinen hyökkääjä ja haluaa pelata erilaisia variaatioita. Pitkänä ja nopeana keskipelaajana hän ehtii hyvin mukaan torjuntoihin sekä tekee hyvän perustorjunnan ilman käsien turhaa heittelyä. Odotan häneltä paljon tulevalla kaudella, arvioi päävalmentaja Ugis Krastins tulevasta keskimiehestään.

Levchenko tulee Sastamalaan vaimonsa ja neljävuotiaan poikansa kanssa. Työviisumi on käsittelyssä Kiovan suurlähetystössä ja ennakoteitojen mukaan hänet voidaan saada piankon pelipaikalle. Tarkempi henkilöhaastattelu ja kuvia heti, kun mies on pelipaikalla.

Andrei Levchenkon aiempi peliura

Lokomotiv Harkova (Ukraina) 2004–08
Elvi Kuldiga (Latvia) 2008–09
Lokomotiv Harkova 2009–11
Arago Sete (Ranska) 2011–12
Shakhtar Soligorsk (Valko-Venäjä) 2012–14
TNK Kazchrome (Kazakstan) 2014–15